Über uns

Alpaca farm Tienda Molino Anja en Peter Winkelmolen

Anja en Peter Winkelmolen

In 2006 waren wij op zoek naar een aantal leuke dieren voor onze wei bij ons pluimveebedrijf in het Limburgse land. In de Australische tv-serie McLeods daughter’s zagen we voor het eerst de alpaca’s. Gecharmeerd van dit grappige dier was al snel duidelijk dat dit onze nieuwe hobby zou worden! Wat een mooie lieve dieren! Na de eerste drie dieren volgden er al snel meer. Onze eerste alpaca’s waren beige en bruin, maar vanaf het moment dat de eerste zwarte cria geboren werd wisten we het zeker, zwart is de kleur die we willen gaan fokken. Om de kwaliteit van onze alpaca’s te verbeteren hebben we onze horizon verbreed en kwamen we in Engeland terecht. Daar vonden we de beste fokker die gespecialiceerd is in zwarte alpaca’s We besloten om de samenwerking aan te gaan met Inca Alpaca zodoende de beste bloedlijnen te integreren in onze kudde. Het doel is om mooie zwarte alpaca’s te fokken met een goede bouw en de juiste proporties en een kwalitatief hoogwaardige fleece. Dat de samenwerking succesvol is geweest, blijkt uit het feit dat 95% van onze kudde zwart van kleur is en van een uitzonderlijke kwaliteit. We hebben een prachtige groep zwarte merries en hengsten tot onze beschikking die mooie nakomelingen van hoge kwaliteit en excellentie kunnen leveren.
Ons doel is een elite groep van alpaca’s te fokken uit de beste zwarte bloedlijnen uit Australië en Engeland. Verder bezoeken we ook de shows en de resultaten spreken voor zich. Het houden en verzorgen van alpaca’s is zeer mooi en intensief. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een tweede bedrijfstak. Het bewijs dat het loont om te investeren in alpaca’s. Niets is tenslotte leuker dan van je hobby je beroep te maken. Maar de liefde en het plezier in het omgaan met de alpaca’s zal altijd op de eerste plaats komen. Via de verkoop van dieren hebben we al een mooie klantenkring opgebouwd die ons enthousiasme voor alpaca’s deelt.
Wij als trotse eigenaars van Alpacafarm Tienda Molino willen de kennis en liefde voor de alpaca’s met potentiële fokkers delen, met als doel deze nieuwe agrarische bedrijfstak succesvol te laten groeien.
Hebben wij uw interesse gewekt neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze farm.

Tienda Molino Fergie